Biyokimya bölümü taban puanları

Biyokimya bölümü
2011-2012 yılı yerleştirme sonrası taban ve tavan puanları

Lisans programı eğitim süresi 4 yıldır.

Bölüm Üniversite Fakülte / Yüksekokul Puan Türü Kont. Yerl. Taban Puan Tavan Puan
BiyokimyaEge Üni. (İzmir)Fen FakültesiMF-35757423,605479,251
Biyokimya (İngilizce) (UOLP-Montana State Bozeman)Selçuk Üni. (Konya)Fen FakültesiMF-329
Biyokimya (İngilizce) (UOLP-Montana State Bozeman) (%30 Burslu)Selçuk Üni. (Konya)Fen FakültesiMF-311395,331395,331

22 yorum:

Adsız dedi ki...

ben ktü laboratuvar 1. sınıf öğrencisiyim.dgs ile biyokimyaya geçmek istiyorum bunun için nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.... HTC KYK

Adsız dedi ki...

biyokimya bölümünnü okuduktan sonra meslek bulmak kolay olurmu

Adsız dedi ki...

hiç kolay diil işsiz kalırsın

seref dedi ki...

biyokimya bitiripte is bulabilen birini biliyormusunuz acaba cok yeni bir bolum ve bilinmiyor kimsede is vermek istemiyor

Unknown dedi ki...

papatya:))

biyokimya bölümü ege üniversitesinde 2 yıllık war mı sınawsız geçiş yapçamda yapabilir miyim acaba ?? cewap werirseniz çok çok sewinirim ya acill..

Adsız dedi ki...

başka üniversitede yok mu biyokimya bölümü bu kadar az mıı lise 4 öğrencisiyim meslek seçiminde kaararsızım .s yardımcı olurmusunuz ?

Adsız dedi ki...

arkadaşlar biyokmya iş alanı qayet fazla olan bi bölüm bn eqe biokmyadan mezun oldm 2 yıl önce şu an çalışıorm tercih edilebilecek bi meslek eqer aklınzda warsa hç kaçırmyn

Adsız dedi ki...

ben biyokimya okumak istiyorum son sınfı öğrencisiyim illa bölüm kazanmak mı gerekiyoR.biyoloji okuyup ordan biyokimyaya geçiş var mı ?

Adsız dedi ki...

Ben ege biyokimya 4.sınıf öğrencisiyim. gerçekten istiyorsanız bu bölümü okuyun derim yoksa iş kaygılarımız bu dönem tawan yapmış bulunmaktadır. Türkiye de iş bulmak sadece bize değil her kesime zor bu bi gerçek. Devlet biyokimyayı tanıdığı zmana acacağı kadro da bellidir. Yeri gelir kimyacıyla karıştırılırsınız bu sinirlerinizi bozabilir. Umarım aldığımız bilgileri kullanacağımız bir yer nasip olur. Su sıralar ders içeriklerinde vs değişime gidiliyor daha iyi olacaktır. Akademisyenlik acısından önü daha acık diye düşünüyorum. Sorularınız varsa yazabilirsiniz yapacağınız seçim tüm hayatınızı etkileyecek ben bunun farkına cok sonradan vardım memnuniyetle yardımcı olurum.

Adsız dedi ki...

merhaba ben şuan üniversiteye hazırlanıyorum ve araştırmaya yönelik bir meslek istiyorum. aslında moleküler biyo. istiyodum ama puanları cok yuksek. biyokimya bölümü de ona yakın diye dülşünüyorum ama pek bi bilgim yok. hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

Unknown dedi ki...

bende biyokimya 4. sınıf öğrencisiyim şimdiki aklım olsa kapısının önünden geçmezdim eğer amacınız akademisyen olmaksa gelin yok ben para kazancam yok gezcem tozcam karı kız peşinde koşçam dioan gelme:S
4 sene boyunca rapor yaz 4 .sınıfa gel 12 dersin olsun üstüne birde işsiz kal zaten ing. iyi deilse sakın sakın gelme türkçe kaynak yok buara bu yasa kadar ing öğrenemediysen vazgeç

Adsız dedi ki...

Ben busra Meslek Lisesinde kimya bölümü 3.sınıf ögrencsıyım. Biyokimya uzmanı olmak ıstıyorum aynı zamanda ılac sektorunude dusunuyorum. Ne yapmam gerekıyor bıyokımya uzmanlıgı ıcın ? Meslek sartları ıyı mıdır we fızık dısından sayısal ders gormuyoruz özel ders falanda almıyorum kendı ımkanlarımla bu bolumde basarılı olabılır mıyım ? Kımya dersımı cok seıyorum we bu konuda hırslıyım.

Adsız dedi ki...

meraba arkadaslar bende biokimya bölümünü yeni kazamdim almanyada georg august göttingen üniversitesinde okuyorum ve bence hic kacirmayin derim arastirma dallari cok var. bende arasrirmaci olmak istioyum bunun icin master olarakta moleküler tip yapmak istiyorum. böylece hastaliklara care arayabilirim kanser gibi mesala. cok ilginc bir bölüm bence vaz gecmeyin calisin girmeye bakin.gelecegi parlak olan bir meslek. arastirmaci ruhu olan ve laboratuar da oturmayi sevenler okusun derim. selamlar. :)

Adsız dedi ki...

ben de biyokimya okumak istiyorum ama iş imkanı nasıl ve herkes bişi diyor kafam karıştı lütfen yardımcı olun
ingilizceye meraklıyımdır amam çok iyi oldgumu söliyemicem :P

Adsız dedi ki...

bu bölümü okuduktan sonra yurt dışşında mastır yapma imkanı nedir acaba

Adsız dedi ki...

çok puanlar

büşra dedi ki...

ben ilk öğrencilerindenim cumhurıyet bıyokimyanın ek te acıldı bölüm gercekten gzel bıyolojı ve kimyadan mezun olanların calışabildigi tum yerlerde calısabılıyrz ve 2 dalı bırden aldıgımız ıcın öncelık bızım evet bölum gsel ama sehır ıcın öle dıyemıcem burda okumak ıstyrsanz soğuğu sevıo olmalısınz :S gercekten keskın bı ruzgarı oluo ve aksam 10 dan snra hayat yok yapcak seyler kısıtlı geciş yaparım dusuncesıyle gelmeyın hocalar zorluo 4 ylınızı burda gecrmeyı gozden cıkarmalısınz ama 4 yıl sonunda gzel bı meslegınız olacagı dusuncesı azda olsa motıve eıyor dgrusu bırıncı sınıf oldugumdan alan derslerını henuz almıoruz bı nevı hazrlık bu sene erasmus dusunuorum snrm bzm unıv sdece lıtvanyayla anlasmalı orasıda sogk yer yanı bu soguktn kurtuluş yok :( bende ınternetten ve bı kac hocamızın söledgı kadar bılgım var henuz tanınmıoruz ösymnın sıtesınde bıle puanlarımız yazmıo ama sesımızı duyurcaz bn buna ınanıyrum yazarsanız sıvası bna ulasın arkadaslar her turlu yardımc olmaya calısırım cnku burdakı ınlarlar pek yrdm sevr deıl en azndn bn öleleryle karsılasmadm bu yuzden bnm yasadgmı kımse yasamasın dusuncesı :) bölüm arkaslarım olmanz dılegıyle ıyı gunler :)

mErVe dedi ki...

yaa arkadaslar kafam ck karısık bn biyokmya okumak istiyorum ama etrafımdakı her kafadan bi ses cıkıyo issiz kalırsın gbisinden laflar syluyorlar bn bu bölumu ne olursa olsun okumak istyorum yardımcı olursanız sevınırım sımdıden tesekkurler :)

Adsız dedi ki...

ben iki ay sonra buradan mezunum. piyasadaki diğer temel bölümlerden çok daha kaliteli ve ağır bir müfredatı var artık birçok derste ingilizce veriliyor zaten 3. sınıfa geldiğinizde türkçe kaynaktan çalışma gibi ibi imkanınız kalmıyo çünkü yok. idealist çalışkan değilseniz ve sevmiyorsanız gelmeyin derim. iş meselesine gelince kimseye artık iş var ne olur gel demiyorlar, ancak gerçekten çalışıp bitirirseniz donanımlı insanlar oluyorsunuz ve izmir içi bile başlangıç maaşları bu bölüm için yüksek sonrasında maaşı artırmak size kalıyor yine.

Adsız dedi ki...

önü oldukça açık olan bir bölüm. gerek yurt dışında gerekse yurt içinde aklınıza gelebilecek en iyi yerlerde master/doktora yapan çook arkadaşımız var. bölüm için bilmeniz gereken asıl konu şu: temel bilimlerde hocalar sizi belirli bir seviyeye getirebilir. sonrası tamamen size ve ilginize, gayretinize bakar. gerek bölümde verilen dersler özellikle 3.-4. sınıf , gerekse hocaların bilgi birikimi sizi fazlasıyla tatmin edecektir. araştırmacı, bilim adamı olmak isteyenlerin kesinlikle kaçırmaması gereken bir bölüm. haa ben özel sektörde çalışamazmıyım diye soracak olursan, o tamamen doldurduğun cv ne ve sendeki ışığa bağlı :) kimse iş vermek istemiyor, iş yok diyenlere kesinlikle inanmayın. kimse yatarak lisansı geçirip, yüksek yapmayıp, cv sini doldurmayıp, yabancı dilini geliştirmeden ülkemizde iş bulamaz. bölüm mezunlarından eczacıbaşından tut, abdi ibrahime; yale ünv.den max planck'e kadar giden, çalışan insanlar varken, sen neden yapamayasın?

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar bu sene sınava gireceğim ve meslek seçimi için çok büyük bir telaş içerisindeyim. İstediğim bölüm biyokimya bölümü bildiğim ve araştırdığım kadarıylada sadece iki üniversitede bu bölümvar biri Ege diğeri ise Selçuk üniversitesi. İkiside çok iyi üniversiteler fakat selçuk üniversitesinin farkı yarıyılında ABD de öğrenim gösterme olanağı tanıyor olması. Fakat anlayamadığım özel bir üniversite değil ve her yıl başına ücret talep ediyor. Bu konu hakkında bilgi sahibi olanlarınız varsa eğer yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Özellikle Biyokimya (Ege Üniv.) okuyan arkadaşlardan bana diğer sorularımda yardımcı olacaklarınız varsa da çok sevinirim

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar Biyokimya yeni bir bölüm değil şöyleki biyoloji ve kimyanın alt ana bilim dallarından fen fakülteleri kapanma noktasına gelince böyle bir cözüm buldular. Moleküler biyoloji ve genetik de aydı biyolojinin alt ana bilim dalından yani bu iki bölüm aynı zamanda tıpcıların gözde bölümü olduğu için fen fakültesini bitiren öğrencileri istemiyorlar lab. larda ancak teknik sınıfında iş veriyorlar yani 2 yıl lab. bitir daha çabuk iş bulursun ben biyolog mezunuyum yüksek lisansımı mikrobiyoljiden yapdım İŞSİZİM deneni TIPCILAR yüzünden bizi dışlıyorlar öss ile tıp fak. kazansaydın diye bu bölümde tıpçıların gözdelerinden